הבונה שיפוצים לוגו

חוק הפרגולות – מה שאתם צריכים לדעת

    מחפשים קבלן שיפוצים? הגעתם למקום הנכון.

    לשירותי שיפוץ מקצועיים צרו איתנו קשר.

    טלפון לפרטים והצעות מחיר: 0723223010

    או, שלחו לנו את הפרטים הבאים…

    חוק הפרגולות – מה שאתם צריכים לדעת
    שיפוץ בית קומפלט 1

    שיפוץ בית קומפלט

    שיפוץ בית קומפלט, צבע, ריצוף, בניית פרגולת עץ
    עבודות גבס

    עבודות גבס

    תהליך עבודות גבס בארבעה שלבים

    שיפוץ גן ילדים

    גירוד טיח ישן וישום שליכט צבעוני

    חוק הפרגולות פורסם עוד בשנת 2020, אבל לא כולם מבינים לעומק את מה שהוא מעניק לנו. חברת הבונה שיפוצים מעניקה לכם הסבר מפורט, קולע, ובלי שיסבך אתכם יותר מדי. וזאת על מנת שתבינו בדיוק איך למקסם את חוק הפרגולות לתועלת איכותית.

    חוק הפרגולות – מה זה?

    חוק הפרגולות וסגירת מרפסת פורסם לראשונה בשנת 2020. החוק מציין שכל מבנה שמהווה תוספת לבניה קיימת כמו פרגולה, או מחסן חייבים לקבל היתר בניה חוקי. וזאת על פי חוק תכנון הבניה.

    כולם כבר יודעים שתהליך לקבלת היתר בניה לצורך פרגולה הוא לא תהליך קצר. אם כי ארוך ויש בו לא מעט שלבים. כזה שיש צורך בביצוע בליווי של אנשי מקצוע, ולא לבד. אחרת לא תמיד כולם צולחים אותו. יש כאן צורך בפניה אל וועדות, להמתין המון זמן וגם להתמודד עם סירובים או ערעור על ההחלטות.

    בשל העובדה שהרבה אנשים כן בוחרים לבנות פרגולות או מבנים אחרים ללא שום היתר חוק הפרגולות בשנת 2014 עבר רשמית. ובכך העניק פטור מהיתרי בניה והקלות רבות בבניה של פרגולות.

    החוק מציין שבמקרים מסוימים של בניית פרגולה ישנו פטור מבירוקרטיה מסובכת של קבלת היתרים. מקרים אלו הם בדרך כלל מקרים שבהם הפרגולה בשטח לא גדולה מ50 מטר רבוע. או בשטחים בהם אינה עולה על 1/4 מהשטחים בהם היא מותקנת. או פרגולה שאינה צמודה למבנים, אך בכל זאת ממוקמת בתוך קו המבנה. זאת בהנחה ואין בה יותר מארבעים אחוזים.

    כך נוצר לנו מצב שכל אחד ואחת רשאיים לבנות פרגולה בבית העסק. או בבית. אך ישנם מקרים שמומלץ לבדוק את נושא קבלת ההיתרים. ויש לבדוק האם אתם בכל זאת עומדים בקריטריונים המתאימים.

    למה חוק הפרגולות מתייחס?

    המומחים של הבונה שיפוצים יודעים שלא כולם תמיד יודעים בדיוק למה החוק מתייחס. ולכן חשוב להבהיר ולפרט.

    החוק בא למעשה להקל את כל ההתנהלות מול וועדות שונות. בגלל שפרגולה מוגדרת בתור מבנה קל זה די מוסכם וברור שהיא לא פוגעת בציבור. יחד עם זאת, חשוב כן להתייחס על תקנות שונות ומבדקים מחמירים לצורך ווידוא התקינות שלה.

    חוק הפרגולות מתייחס אל עוד אלמנטים פרט לפרגולות כמו סככות צל. סוכך מתקפל, חיפוי אבן על קירות חיצוניים. סגירת מרפסות. שערים, פיתוח חצר עם ריצוף או מסלעה. החלפת רעפים, הקמת מחסנים. או התקנת סורגים ומזגנים.

    מכאן אנו מבינים שישנן הרחבות רבות שמאפשרות הקלות משמעותיות. וחשוב לבדוק היכן אתם עומדים בקריטריונים והיכן לא.

    למה ליווי מקצועי זה בדיוק מה שאתם צריכים

    כמו כל תהליך שבו אנחנו מבצעים שינוי מהותי בבית או בעסק, ובטח כאשר מדובר בשיפוץ או שינוי מהותי. מומלץ כאן לכלול בתוך התהליך ליווי מקצועי משמעותי, ורצוי שתהיו בידיים הטובות ביותר.

    לשכור אנשי מקצוע עבור התקנת פרגולה או כל אלמנט אחר חייב להיות צעד מוקפד. על אנשי המקצוע להכיר היטב את חוק הפרגולות. להבין היטב במה מדובר, ולתת את הדגש על כל הצעדים האפשריים גם ברמה הבירוקרטית. וגם ברמה הפרקטית כאשר הבטיחות היא לפני הכל.

    לא מדובר בתהליך שבו יש רק איש מקצוע אחד, אלא מהנדס שמאשר את העבודה מתחילתה. אנשי מקצוע המתקינים ומבצעים, וכמובן אישורים בירוקרטיים.

    חברה מקצועית שתלווה אתכם תדע להעניק לכם את הליווי הטוב ביותר מהרגע הראשון. ועד לרגע שבו אתם יכולים ליהנות מהפרגולה בבית או בבית העסק. בבטחה.

      מחפשים קבלן שיפוצים? צרו קשר לייעוץ חינם.

      לשירותי שיפוץ מקצועיים צרו איתנו קשר.

      לפרטים התקשרו: 0723223010

      או, השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם...

      מה הכי חשוב לדעת בהתקנת פרגולה?

      ישנם שני פרמטרים חשובים שחשוב לבצע לאחר הקמת הפרגולה. וחשוב לתת עליהם את תשומת הלב ואת הדגש:

      הודעה על דבר הקמה

      אחרי שמקימים את הפרגולה יש להודיע שהיא הוקמה. את ההודעה יש להוציא אל וועדת התכנון והבניה תוך 45 יום מרגע ההקמה. טופס ההודעה קיים באתר של משרד הפנים ואפשר לשלוח אותו בקלות אונליין.

      שימו לב לאישור המהנדס

      כאשר מבצעים הודעה על דבר הקמת פרגולה יש לצרף אישורי מהנדס. אם הפרגולה חורגת מהפרמטרים, חשוב לקחת לתשומת הלב שגם יש לקבל היתר בניה מטעם העיריה. במקרה הזה הבירוקרטיה מאד חשובה וחשוב להמנע מבעיות.

      חוק הפרגולות נכון לשנת 2022

      חוק הפרגולות נכון לשנת 2022 מוסיף סעיף לגבי קירוי פלסטיק שקוף עבור פרגולה. וזאת מבלי שיהיה צורך בתשלומי ארנונה נרחבים יותר. התקנות לא קובעות באיזה חומר צריך להשתמש. הנושא הזה הוא לשיקול כל רשות מקומית לעצמה.

      רוב האנשים בסופו של דבר מתקינים פלסטיק גלי, הקרוי 'סנטף' ועל כן חוק הפרגולות של 2020 נקרא גם 'חוק הפרגולות סנטף'.

      חשוב לדעת גם שהתיקון בחוק מדבר גם על נושא תשלום הארנונה על פרגולה מקורה אך ורק לעיריות. בגלל שהחוק לא כולל בתוכו גם פרגולות של בתי עסק. ועל כן, החידוש מגיע בדיוק אחרי תקופה לא קצרה שבה אפשר היה להתקין אך ורק קירוי שלא מושפע ממזג האוויר. כאשר משקלו הוא עד 3.5 קילוגרמים למטר מרובע.

      אם אתם מבקשים לנצל את העובדה הזאת, חשוב להבין שיש תנאים שיש לעמוד בהם. החוק מציין שאי אפשר להוסיף לפרגולה קירות ולהפוך אותה לעוד חדר. החוק לא מתייחס לסגירה מלאה, ובספו של דבר החוק מקצר ואף מקל על מגוון הליכים.

      הפתרון הכי טוב אם כן הוא לבחור באנשי המקצוע הנכונים. בחירה נכונה תביא לכם גם אנשי מקצוע שיודעים בדיוק מה אתם צריכים מבחינת התאמת הפרגולה והחומרים. וגם אנשי מקצוע שמבינים את חוק הפרגולות ויכולים לייעץ לכם מה נכון ולא נכון.

      כשאתם מבצעים התקנה כזאת חשוב פשוט לשים לב לכל הפרמטרים ולא להתפזר. הבטיחות היא במקום הראשון, ואנשי מקצוע ברמה גבוהה ידאגו לכך.

      שתפו:

      מאמרים מומלצים

      צרו קשר